Afsnit 16

Årslisten og endnu en omlægning

Da årtiet rinder ud ved de mørke vinteraftener i december 1989 kan værterne på Det DUR fortælle, at de fra og med januar 1990 vil fortsætte programmet. Den dårlige nyhed er til gengæld, at i stedet for fire gange 45 minutter ugentligt, bliver Det DUR lagt om til at sende en enkelt udsendelse ugentligt. Den vil dog blive af to timers varighed og kører fredag aften. Men da der i 1989 sendes i alt 3 timer ugentligt er der tale om en nedskæring.

Værterne er ærgelige over, at de ikke kan fortsætte hver deres lille ugentlige lomme på 45 minutter med musik indenfor en specifik genre. Soulshock beslutter med vennerne Dr. Jam og Jeppe Bisgaard, at de skal lave den sidste Mandags hip-hop sammen (udsendelse). I den udsendelse laver de en satire som en stille protest mod at hip-hop ikke længere må have sit eget program på DR. Samt det kiksede ved almene radioværter , i mangel af bedre begreb, der har en påtaget interesse for en musikalsk sub-genre. I den udsendelse spiller Soulshock selv rollen som denne radiovært. Dr. Jam har rollen som en forsker, der kan påvise det skadelige i hip-hop, imens Jeppe Bisgaard giver den som homeboy fra Bronx med indforstået hip-hop-slang.

Den sidste fredag i 1989 tyvstarter værterne på det nye sendetidspunkt, da de sender den store årskavalkade som et nytårsshow over de to timers sendetid. Årslisten består af 20 placeringer med de største hits fra Det DUR's første sendeår. De tre DJ's er naturligvis alle værter på udsendelsen.