Afsnit 4

Jingler

Smeden, som han nu hedder, er begejstret for at have fået sit eget program. Han har nogle ideer, der vil give et anderledes forløb af de enkelte udsendelser end man er vant til i 7'eren, for ikke at sige DR generelt.

Et af tiltagene, er en ny måde at bruge jingler på. Smeden beslutter, at der skal bruges jingler under selve udsendelsen til at give et specielt flow og til at markere forskellige indslag i udsendelsen. Bageren er naturligvis med på den. De producerer en række korte jingler med ren tale, som de kan bruge hen over musik. Nogle af dem bæger præg af Bagerens hang til lommerim. Eksempelvis "Hvorfor være sur - når du lytter til Det DUR", "Lyt til Det DUR - lad vær at tage en lur" og "Den kan ikke være i mine lommer – her er dagens 12 tommer".

Til jingler bruges også nogle citater fra daværende statsminister Poul Schlüter, hvor han siger "... lysere, rigere og tryggere for os alle". Det er på daværende tidspunkt våget, at tage den slags citater fra politikere ud af sammenhæng og bruge dem på den måde. Men det understreger, at Smeden og Bageren ville rykke noget ved radiomediet. Og det kendetegner fint den holdning, der hersker på Det DUR. Umiddelbare ideer gribes og føres ud i livet.

Der produceres også jingler med arkivmateriale fra meget gamle radioudsendelser. For eksempel citatet "Det spændende, men ikke altid lige let at være ung" fra en støvet optagelse og talt i et sprog fra gamle dage.

De går til arbejdet med jingler med stor ildhu og entusiasme. De tekstbidder de selv skriver, som fx. Bagerens lommerim og introen "Det DUR – Danske Ungdomsradio", bliver bla. indtalt af børn og velkendte radiostemmer fra DR. Her iblandt Poul Grønhøj, kendt fra udsendelser på P1. Resten indtales af øvrige medarbejdere fra 7'eren redaktionen.

Første plade i Det DUR