Afsnit 11

Rappin' and scratchin' with the Soulshock

Bageren søger endnu en medvært til Det DUR og tilbyder Carsten Schack at komme med. Soulshock, som Carsten kalder sig, er som Delgado fra Aalborg og har ligeledes lavet lokalradio både der og i det københavnske. Han har også erfaring som klub DJ og mix DJ og har i flere år duelleret i DMC's mixkonkurrencer. Det bringer ham til VM for Danmark i netop 1989.

Soulshocks passion er hip-hop'en, men han har en bred smag for musik der rykker. Specielt de mere organiske stilarter swing beat, soul og funk. Det mere syntetiske house og techno har han lidt svære ved at se pointen i. Således har han ikke altid har været lige enig med Bageren, når der blev debatteret i klub- og DJ-miljøet, og det overrasker lidt, at Bageren inviterer ham med i Det DUR. Men det er måske netop de tre værters forskellige indgangsvinkler der gør stærk.

Soulshock er kun er omkring 20 år gammel, hvilket er en håndfuld år yngre end de to andre. Han har været med siden break dance bølgen ramte Danmark i 1983. Og da bølgen forsvandt, blev Soulshock hængende ved Kim Schumachers musikalske postkort fra det pulserende New York, hvor han blev inspireret til at beskæftige sig med hip-hop.

Selv i de tidlige år er han kommet meget i København, og er nu flyttet til byen og arbejder på at få en producerkarriere op at stå. Det musik han har at tilbyde som både producer og DJ, er dog svært at få taget seriøst hos andre end folk fra miljøet. Men det lykkedes i sommeren 1989, da Soulshock og makkeren Cutfather skaber deres første hit og bliver eftertragtede producere i Danmark.

Udover hjemlige sysler, har Soulshock allerede på det tidspunkt haft mange prigrimsture til New York og London for at dyrke musikken og møde folk fra musikkens epicentre. Han har også fået egne produktioner på plade hos bla. Jungle Brothers. Herhjemme er rapsinglen Break The Limits , med svenskeren See-que på rap, blevet udgivet i regi af Carsten Willers Solid Productions selskab. Det var deres egen independent udgivelse og regnes i dag for at være den første hip-hop udgivelse i Danmark.

Soulshock har været ven af huset i 7'eren på P3 i et stykke tid som gæst og leverandør af hjemmelavede remix og megamix. Blandt andet i forbindelse med en opgave, hvor Smeden udfordre ham til at lave et hip-hop-remix af klassisk musik. Han har sågar vekarieret som vært på Det DUR på et tidspunkt, hvor Bageren sygmeldes (udsendelse). Det fungerede og Soulshock indlemmes fra og med april i hvad Niels Pedersen senere skulle omtale som "En trio glade jyder" (udsendelse). Her bliver sendetiden i øvrigt kortet ned til 45 minutter pr. udsendelse. Og den forbliver af den længde resten af året.

Soulshock