Årslister

Så godt som ethvert kulturmagasin har ved årets udgang en retrospektiv omgang med tilbageblik på hvad året bragte indenfor det felt magasinet beskæftiger sig med. Det være sig skrevne og elektroniske medier. I gamle dage var det således en fornøjelse at lytte Danmarks Radio P3 imellem jul og nytår, når de forskellige musikprogrammer lukkede op for godteposen og dvælede ved det forgangene års største værker.

På dette afsnit præsenteres årslisterne for hvert af de tre år Det DUR kørte, som de blev præsenteret i den sidste udsendelse inden nytår. Og hvert nummer på listen bliver beskrevet på sin egen side. Hvor det er muligt, er der link til en online mulighed for at høre nummeret. Oversigterne og beskrivelserne giver et indblik i den musik Det DUR beskæftige sig med. Samt et billede af hvordan den musik opstod, hvorfor den lød som den gjorde og hvilken indflydelse den havde.

Bemærk at de billeder der ledsager musikken på YouTube tit og ofte intet har med de oprindelige kunstnere at gøre. Men et produkt at den nutidige internet udfoldelse. Hvor det er muligt, linkes der dog til officielle musikvideoer. Eventuelt døde links skal på forhånd beklages.