Afsnit 21

Zimmer og Ezi Cut rykker ombord

I juni 1990 har Delgado og Soulshock varetaget Det DUR siden Bageren stoppede i midten af januar. De to har ført par værtskab på de fleste udsendelser, men på enkelte har den ene måtte stå for udsendelsen alene. De er begge tilknyttet Danmarks Radio på freelance basis og har en masse af andre sysler, der bla. indbefatter rejser, som til tider gør det svært at planlægge og producere udsendelser. De bliver enige om, at det må være på tide at udvide Det DUR-besætningen med nye værter. Helt konkret skal Delgado en tur til Ibiza i juni, så i udsendelsen inden, d. 1. juni, kan ham og Soulshock åbenbare for lytterne, at Det DUR har fået tilgang af Poul Zimmer og Thomas 'Ezi Cut' Hinz (udsendelse). Begge har erfaring med radioproduktion og DJ'ing fra lokalradio i henholdsvis Aalborg og Roskilde. Ezi Cut er desuden friskbagt sølvvinder ved DM i mix og besidder en kløe i mix-fingrene, som Det DUR's lyttere senere får stor glæde af.

Ezi Cut er, sammen med Soulshock, allerede med i udsendelsen ugen efter. En udsendelse der i øvrigt kun vare en time, da Radiosporten har mænget sig på for transmission fra åbningskampen ved VM i fodbold i Italien (udsendelse). Senere på måneden er Ezi Cut igen med. Denne gang i lære hos Delgado, og herefter kommer han mere og mere med i programmet. Med tiden bliver Ezi Cut den centrale Det DUR-vært, og han er med til programmet lukker.

Zimmer debuterer først i Det DUR d. 13. juli (udsendelse). Og han er desværre kun med i ganske få udsendelser. Han må forlade Det DUR, da det viser sig for vanskeligt, at bo i Aalborg og lave radio i København på hverdagsaftener. Han når dog at få sat et gedint fingeraftryk på programmet. Ham, Delgado og Soulshock har et solidt grundfjeld fra deres fælles fortid i Aalborg, og han viser sig eminent til at spille med i Det DUR-gimmicks. Det bliver blandt andet til en mindeværdig session med Delgado, hvor de steger medisterpølse og passer naboens papegøje. Eller en med Soulshock, hvor de starter med at køre galt, og må en tur på skadestuen med Soulshocks brækkede hånd (udsendelse).

I denne periode forekommer også en speciel udsendelse. Den 12. juni dør radiolegenden Kim Schumacher. Hans udsendelser med amerikansk gade- og dansemusik, electro, hip-hop og hi-nrg, i start/midt 80'erne havde stor indflydelse på Det DUR-værterne og især Soulshock. Ham og Delgado er ikke selv klar over, at deres eget program i høj grad tager arven op og er i færd med at give en ny generation indblik i en højst inspirerende undergrundskultur. Men de er fuldt bevidste om, at Kim Schumacher har betydet det, for dem selv. Så i udsendelsen d. 15. juni indleder de bla. med ordene "Jeg tror rolig vi herinde kan sige: Hvis Kim Schumacher ikke havde spillet den musik dengang, så sad vi nok ikke her i dag" en sekvens, hvor de først mindes Kim. Herefter spiller de en bid af en af hans udsendelser fra 1984, imens de bringer indtelefonerede mindeord fra Cutfather, Dan Rachlin, Chief-1, John Aagaard og Carsten Willer (udsendelse).

Med fire værter, får programmet nu en afveksling fra udsendelse til udsendelse. Når man som lytter blænder op for en ny udsendelse fredag aften, imødeser man i spænding, hvem der er aftens vært(er), da de har lidt forskellige præferencer for musikken. Værterne har som regel planlagt en måned frem, hvem der skal bestyre Det DUR de enkelte fredage.

Zimmer
Ezi Cut
Kim Schumacher