Afsnit 7

Smeden takker af

Smeden og Bageren har et godt makkerpar kørende. Smeden er dygtigt til interview. Han har en oprigtig interesse i det som den interviewede fortæller om, og de føler sig trygge ved at deltage i udsendelsen. Bageren er dygtig til plader. Med en til hver en tid stor entusiasme bliver ny musik og nye musikalske strømninger præsenteret for lytterne. Og med programmets mange fast rubrikker er det et indholdsrigt og godt udført program.

Smeden/Bageren parløbet stopper dog før det for alvor kommer i gang efter bare en måned i æteren. Det skyldes, at Smeden får mulighed for at skifte til Orientering på P1. Og det er så interessant, at han vælger at gå den vej. Og på den måde bliver Smeden igen til Hans Sydow.

Hans plads i Det DUR erstattes af en fyr ved navn Ole, som Bageren skynder sig at døbe Mølleren. Programmet er kommet godt fra start og det fortsætter på samme form med den nye vært. Det fortsætter dog kun på den måde februar måned ud. Fra og med marts måned 1989 bliver de journalistiske indslag strøget og Det DUR fortsætter som det DJ-show, det bliver kendt for. Og dem form antager det frem til lukningen i 1991.

Det er lidt uklart hvorfor programmet udvikler sig til et DJ-show. Men Bageren har naturligvis plader nok til at fylde de 55 minutter med musik. Og han har også viden om musikken og lyst til at fortælle om den, så programmet vil ikke under Bagerens ledelse blive for tomt i forhold til, hvordan man gerne tilrettelægger 7'eren. Måske gjorde man den erkendelse, at det krævede mere arbejdskraft at lave de journalistiske indslag til udsendelsen, end man havde regnet med. Det skal dog nævnes, at der til at starte med måske kun blev aftalt at køre DJ-show i en måned. For så at evaluere og se om formatet var godt nok til at fortsætte.

Hvor om alting er, så rekrutterer Bageren de nye medværter i DJ-miljøet. Og musikken bliver det primære.