Afsnit 18

Bageren takker af

Efter Delgados premiere på fredags-Det DUR, tager Soulshock den næste tørn ugen efter (udsendelse). Og ugen efter den, d. 19. januar, er det Bagerens tur (udsendelse). Denne udsendelse bliver desværre også Bagerens svanesang. Han kører udsendelsen som normalt og nævner ikke, at han vil stoppe som vært. Men det sker, inden det igen bliver aktuelt for ham at være vært, og han vender herefter kun tilbage til programmet som gæst.

Bageren har i tidligere udsendelser udtrykt ærgrelse over, at de må gå væk fra 1989-formatet, hvor de havde hver deres ugentlige udsendelse. Og han har i sin 1989-revy i Ekstra Bladet spøgefuldt kaldt Det DUR for "Årets nedskæring". Hvor han i øvrigt giver lavt lyttertal som begrundelse for omlægningen.

Han er meget optaget af den alternative dansemusik og ser hver lørdag et tæt pakket dansegulv på sin klub Baby. Og det ærger, at Danmarks Radio ikke vil give musikken en større chance og mere ætertid. Desuden er de tre værter, hvilket gør, at ingen af dem kan være vært i hver udsendelse. Derfor skifter Bageren til den københavnske lokalradio The Voice. Og her får han hele to ugentlige udsendelser af to timers varighed. Selvom han ikke længere skal sende landsdækkende, er det ikke et tilbud der er svært at sige ja tak til.

Delgado og Soulshock, der står tilbage som værter på Det DUR, beslutter herefter at de begge skal være værter i de enkelte udsendelser. Bagerens afgang betyder, at programmet skifter en anelse profil i retningen af det soul'ede og downtempo dansemusik. Klubmusikken træder generelt i den retning i første halvdel af 1990, og da Bageren var den største eksponent, af de tre, for den syntetiske house og techno musik, går Det DUR naturligt i den retning.

Klub Baby