Afsnit 17

1990 - A new decade

Det DUR åbner i det nye 2 timers format fredag d. 5. januar 1990 med Delgado som vært (udsendelse). Danmarks Radio P3 sender Sportsnyt fra kl. 19.00 og ca. 5 minutter, hvorefter Det DUR tager over og sender frem til kl. 21. Kun afbrudt af 5 minutters Radioavis kl. 20.

Hvor værterne tidligere havde hver deres ugentlige udsendelse, må de nu deles om en enkelt, og de håndtere nedskæringen ved at lade værtsrollen gå på omgang. De tre værter Bageren, Delgado og Soulshock har udsigt til at køre udsendelsen alene hver 3. uge.

Det nye format indbefatter en hitliste med 10 placeringer, som den tidligere blev lavet om torsdagen. Dog skifter den navn fra De 10 fede til De 10 bud. Den ligger i anden time og fokusere på plader, der vurderes til at blive store hits indenfor klubparaplyen. I første time spilles nye plader fra de forskellige genrer af klubmusikken, som programmet beskæftiger sig med. Alle tre værter spiller en bred vifte af musik og holder sig ikke til de specialer, de hver især havde, i deres respektive udsendelser i de foregående måneder.

Værterne producerer en række jingler til det nye format. Den nye intro er baseret på Mantronix' instrumentale King Of The Beats , der på dette tidspunkt er en undergrundsklassiker med et par år på bagen. Introen er i nutidige forhold umanerlig lang, og præsenterer programmet fornemt med bla. linjerne "Swing beat, house, hip-hop, techno, soul" og "Hver fredag fra 19.05 til 21. Fed musik der rykker plus Danmarks eneste dansehitliste, De 10 bud". Introen til anden time er en kortere variation. Og dertil laves jingler til de enkelte placeringer på listen i stil med "De 10 bud. Bud nr. 1". Introen afslører, at programmet skifter navn fra Dansk Ungdomsradio til Dansk Undergrundsradio. Men det D.U.R. stadigvæk.

Speak på jingler bliver gerne pitchet op og ned i en stil som værterne allerede benyttede i 1989. En stil der viser en uhøjtidelig form. En af de speak bidder som bliver fremelsket i denne proces er en meget bastant og tydelig "det 'duuuur". En program-ID, som bliver hyppigt brugt i henover musikken.

Desuden bruger værterne fortsat en række korte jingler fra 1989. Specielt dem der præsenterer værternes navne.

Mantronix
King Of The Beats