Afsnit 2

Godaw, det' Bageren

7'eren har i 1988 det tilbagevendende segment Gæste DJ , som er en halv times sendetid til en vært, der præsenterer en lille stribe numre efter eget valg. 7'erens egen stab, eller andre medarbejdere ved Danmarks Radio, kan godt få lov til at bestyre segmentet. Men man bruger det også, til at invitere folk udefra og give dem muligheden for at lave radio og formidle lidt musik til lyttere i hele Danmark.

En af dem der får chancen som gæste DJ er Kenneth Bager. Eller Bageren, som han bliver kaldt. Han er på daværende tidspunkt optaget af house-musik og en klubkultur, som i korthed er en ny bølge, der trækker diskotekerne i retning af at handle om musik og at danse som en stor samhørig fest.

Bageren har virket som DJ siden slut 70'erne og har rejst rundt i Europa og festet og søgt nye musikalske strømninger. Dem fandt han på dansegulvene, i specielt London og på Ibiza, og han laver fester i København med samme forelæg. Mest kendt er klubben Coma, som holder til på Frederiksberg. Bageren skriver på daværende tidspunkt i bladet MM, der har Svend Rasmussen som redaktør. Svend Rasmussen er også redaktør på 7'eren, og på den måde skabes kontakten og Bageren stiger ombord.

I 7'eren får Bageren mulighed for at præsentere denne nye musik for hele Danmark. Han lader sig dog ikke begrænse til house, men præsenterer tillige hip-hop, klassisk soul, hitliste pop og sågar heavy rock og etnisk musik. Bageren har en filosofi om, at spille interessant musik og ikke skele så meget til genrer, endsige at det skal serveres i et flydende mix. Og musik er ekstra interessant, hvis det har noget nyt at byde på. En ny sound, ny finesse eller måske en ny måde at kombinere eksempelvis hip-hop og house eller house og afrikanske rytmer. Bageren gør dertil en dyd ud af, at være den første til at præsentere de nye plade. Og han forpasser ikke chancen for stolt at kunne spille en ny plade med en bemærkning om, at det er en danmarkspremiere. Hvis ikke ligefrem en verdenspremiere.

Bageren har så meget spændende at byde på, at han regelmæssig bliver indkaldt til at bestyre Gæste DJ segmentet i 7'eren. Her kalder han sin halve time for Soul Ekspressen . En titel der bunder i, at han imellem alt de nye pulserende dansegulvshymner altid tager sig tid til at spille lækkert soulmusik fra 60'erne og 70'erne. Noget han fortsætter med i Det DUR.

Bageren har en meget personlig stil, hvor der gerne bliver smurt tykt på de jyske aner. Og hvor han gerne lader Jylland hylde med bemærkninger som "Jylland er dejligt". Han gør også brug af lommerim i den helt store stil. Eksempelvis "Her er den plade du sikkert har ventet på siden kl. syv - det er ikke engang lyv", "Total-pedal - din disk-jockey er gal", "Det er den kære Bager fra Hobro – som snakker til dig i gummisko" "Her er lidt sommerjazz - så du kan bliver godt tilpas" og "Et stykke soul tilbage fra 1968 – helt uden at få stress". En indføre også gentagende vendinger som "Det' det vildeste!", "Nu gir' vi den fuld pedal." og "Så rykker vi.".

Bageren