Afsnit 8

Delgado, hvem er du

Den 6. marts er der premiere på Det DUR som DJ-show med 55 minutters fede plader med house, hip-hop, soul og oldies samt lidt pop og lidt heavy (udsendelse). Bageren får produceret en ny intro til programmet baseret på et soul break beat'et Unhooked Generation af Freda Payne via hip-hop nummeret Strong Island af JVC Force, som synliggører det nye format. Som ny medvært rekrutteres Karsten Dahlgaard, som Bageren har kendt flere år. Under et tidligere parløb har Dahlgaard fået DJ-navnet Delgado, og Bageren slipper altså for at finde på et navn til sin nye medvært.

Delgado er erfaren diskoteks- og radio-DJ fra Aalborg. Og han har i 1988 frekventeret Bagerens Coma-klub i København, samt spillet ved enkeltstående lokale Coma-fester. Han har som Bageren et blødt hjerte for soul-musik, men rykker også med på de nye strømninger med dance, house og hip-hop.

Delgado besidder som Bageren en fantastisk evne til at gribe naturligt om radiomediet, skabe en nærværende udsendelse med god speak. Både mht. informationer om musikken og kulturen, men også de små bemærkningen, der trækker i smilebåndet hos lytterne. De to herres makkerskab er bestemt ikke kedeligt, da de nærmest konkurrerer mod hinanden i at finde på spidsfindigheder, som den anden skal reflekterer på. Her iblandt ping-pong rim.

Danmark Radio slipper to herrer løs, der er par værter på et show, hvor de præsenterer musik, de brænder for. Og hvor de tilmed kan lege med mediet og lave spas med lytterne. En perfekt opskrift, og deres stil udstikker formen på det Det DUR der kommer.

Delgado