Afsnit 1

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Da Danmarks Radio lancerede P3 i 1963 var det for at dække efterspørgslen på populær musik i radioen. Og P3 har lige siden været en kanal, der formidler en betydelig mænge musik. Ikke mindst dansk musik, som P3 har et formål om at spille en høj procentdel af.

I 2009 er P3 en kanal med en meget kontinuert og musikmæssigt relativ bred sendeflade, der er rettet imod den yngre generation. Sådan har det ikke altid været. Tidligere var P3 den radiokanal i Danmarks Radio, der formidlede alt musik, på nær klassisk, til alle generationer. Og det med en række programmer, der havde relativt specifik musikprofil. Det gav en sendeflade, der varierede i døgnets og ugens løb. Desuden havde P3 regelmæssige Radioaviser, nyhedsmagasiner og sportsnyheder af betydelige længder, sammenlignet med det nuværende P3 Nyheder.

Den varierede sendeflade appellerede til, at man som lytter stillede ind på de programmer og segmenter som passede en. Men ikke nødvendigvis lyttede til P3 generelt. I stedet for at lave radio der appellerede til mange det meste af tiden, lavede man radio, der over en uge var interessant for de fleste, på hver deres tidspunkt. Og det var vel Danmarks Radios grundfilosofi på daværende tidspunkt.

I slut 80'erne tilhører aftenradioen i hverdagene den yngre generation. Mandag-torsdag 19-22 går under paraplytitlen 7'eren. Det bliver bestyret af en ung redaktion, der laver indslag fra nær og fjern om kultur og hvad der sker blandt unge mennesker. Der er lidt om film, om jazz, om hård rock, om koncerter osv. Værterne spiller dertil en masse musik, som bliver grundigt præsenteret og ledsaget af historier. Og der laves selvsagt indslag med kunstnerne med interviews mm.

7'eren bliver lavet af folk som Katrine Ring, Jan Laursen, Alex Nyborg Madsen, Svend Rasmussen, Lars Daneskov, Lene Halvor Petersen, Finn Hagen Storgaard, Christian Wohlert og Mik Schack. Og i redaktionen er også en fyr ved navn Hans Sydow, som er ham der fra 1989 får det segment i 7'eren, der bliver døbt Dansk Ungdomsradio - Det DUR.

7'eren
Katrine Ring / Hans Sydow