Smeden

Hans Sydow

Smeden træder sine radiofoniske barnesko på lokalradio, og det baner vejen for fastansættelse i Danmarks Radio. Indgangsprogrammet er Radio Rita på P3 og herefter bliver det til en større turne i Statsradiofonien, der over mange år bringer ham til både P1, P2, P3 og TV. Via Børneradio havner han på 7'eren, og det er her han møder Bageren og starter Det DUR. Og det er også her han får sit dæknavn Smeden , som såvidt vides kun er anvendt i Det DUR regi.

Smeden har en baggrund i klassisk musik og spiller selv musik i den klassiske genre. Men han er også optaget af nutidig musik og bestyrer gerne Gæste DJ segmentet i 7'eren. Derfor bliver han makker med Bageren i det segment de navngiver Det DUR, da det netop er en udvidelse af Gæste DJ segmentet. Koncentreret omkring præsentation af ny musik, men med tilføjelse af journalistiske indslag.

Smeden forlader Det DUR før det rigtigt er kommet igang. Han skifter til P1, og er med til at lancere et nyhedsmagasin rettet mod unge mennesker som en del af programmet Orientering. Han tager på den måde sin del af Det DUR med til et nyt program og lader Det DUR udvikle sig til et DJ show. Efter tiden på P1 skifter han til ungdomsprogrammet Transit på TV. Herefter starter han freelance og er i den forbindelse i en periode tilbage på Danmarks Radio. I denne omgang på P2.

Smeden har altid været interesseret i at fusionere den klassiske musik med de nutidige elektroniske måder at komponere musik og frembringe lyd. Han er med til at starte den elektroniske linie på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg. Og arbejder både som komponist, musikker og underviser i forskellige musikalske sammenhænge. Arbejde han bla. foretager i regi af sit eget selskab Resonance.

  • Hvilken Det DUR plade er Smeden?
  • Oktavia Over Stregen
  • Smeden var med den journalistiske indsats i Det DUR version 1 formidler af eksempelvis unges problemer med stofmisbrug. Over Stregen pladen var en del af et projekt til oplysning om stofmisbrug, som blev omtalt i Det DUR.

Smeden