Ezi Cut

Thomas Hinz

Ezi Cut starter på Det DUR i juni 1990. I 1991 er han på det nærmeste ankermand på udsendelsen, da han i flere udsendelser er alene som vært og kun misser ganske få. Ezi Cut kommer fra Roskildeegnen og er således ene om at repræsentere Sjælland i Det DUR. Han starter også radiokarrieren på lokalradio i Roskilde. Han har sine rødder i hip-hop'en som mix og scratch DJ og deltager i DM i mix i 1990, hvor han bliver nummer 2. Det bliver også til lidt undervisning i mix og scratch hos Disco Mix Club.

I Det DUR bliver han den største eksponent for den rave techno, der blomstrer op i slutningen af 1990 og dominerer i 1991. Det kommer til udtryk i en række forrygende vinduesvaskermix, hvor han demonstrerer en lidt speciel måde at mixe på. Hans baggrund i hip-hop er givetvis årsagen til, at han mixer house og techno i en funky stil. Hvor de musikgenre normalt mixes med flydende overgange, mixer Ezi Cut med scratch, hurtig mix imellem pladerne, samt stopknappen, når et nummer tages ud. Ezi Cut er på Det DUR til programmet lukker.

Ezi Cut spænder bredt musikalsk. Noget der i høj grad kommer til udtryk i programmet Li'e på og råt, der afløser Det DUR på P3. Han bestyrer Li'e på og råt i halvandet år, hvor han dækker alt. Hip-hip, house og techno. I foråret 1994 lukker Li'e på og råt og Ezi Cut fortsætter på P3 med programmet Hip-hop til folket, hvor han koncentrerer sig om hip-hop'en. Efter Det DUR arbejder han på pladeselskabet Soulpower Productions, hvor han også er producer på udgivelser med Ghando og YB. Ezi Cut er også flittig DJ i det Københavnske.

Efter radiokarrieren drager han i 1996 til Los Angeles for at beskæftige sig med hip-hop i musikkens hjemland. Ezi Cut uddannede sig, så at sige, til hip-hop producer og laver produktioner for blandt andet Tupac. Efter 7 år i USA vender Ezi Cut tilbage til København og fortsætter med at producere hip-hop. Han beskæftiger sig desuden i handel med streetware tøj.

  • Hvilken Det DUR plade er Ezi Cut?
  • The Prodigy Your Love
  • Ezi Cut mestre alle genre, og Your Love er i sig selv en fusion. Den har hip-hop'ens break-beat, house'ens piano og techno'ens rave-synth. The Prodigy er et af de få links imellem Det DUR og Li'e på og råt, som startede 8 måneder senere.

Ezi Cut