Delgado

Karsten Dahlgaard

Delgado starter på Det DUR helt tilbage i marts 1989 og er med til programmet lukker. Dermed er han den vært, der laver flest udsendelser. Soulshock er med i næsten lige så lang tid, men holder, grundet sit arbejde med musikken, mange pauser. Således er Delgado Det DUR grand champion.

Før Det DUR tiden har Delgado i flere år arbejdet som DJ på diskoteker i hele landet. Som rejsende i en pladekuffert har han en enorm viden om kunstnere, producere, pladeselskaber og genre indenfor musik til dansegulvet. Delgado har et blødt hjerte for soulmusik, ny som gammel, og hylder gerne den amerikanske soul og R&B helt tilbage fra 60'erne. Delgado er helt med på den nye musik house og hip-hop. Men udnytter på den anden side enhver chance for at spille noget silkeblød downtempo soul i Det DUR. Samt at fortælle om de ældre soul koryfæer og forbilleder.

Delgado er en af den slags mennesker for hvem radiomediet virker naturligt. Han har en rolig radiostemme og mestrer flydende speak, når mikrofonen er åben. Dertil er han god for spøjse indfald og krøller på sproget. Han har, som resten af den ålborgensiske mafia, øvet sig på Aalborg Nærradio. Her bestyrer han i 1988 og frem til skiftet til Statsradiofonien programmet Underground sammen med makkeren Dennis Kronborg aka DJ Further.

Efter Det DUR starter Delgado programmet Delgado's Dance Zone på The Voice i Aalborg. Samtidig bygger han et indspilningsstudie i Aalborg, hvor han selv arbejder med produktion og sangskrivning sammen med makkeren Johnny Jam. I 1994 lancerer de sangerinden Mirah, der får et par store radiohits. Herefter bliver det til arbejde på Aqua's debut album Aquarium, der går hen og bliver det bedst sælgende i Danmark nogensinde. Et band, og en række numre, der bliver verdenshit i 1996. Efter den succes slår makkerparret sig ned i London og arbejder med forskellige kunstnere i det engelske.

Navnet Delgado. Efternavnet Dahlgaard gik i kludder for en rejseleder på en tur til Ibiza. Hun udtalte det som det spanske "Delgado". Den fangede Kenneth Bager, der var med på turen, og han fortsatte med at kalde Karsten Dahlgaard for Delgado.

  • Hvilken Det DUR plade er Delgado?
  • Kenny Thomas Thinking About Your Love
  • Nummeret er næsten for poppet til at blive så stort et hit i Det DUR, som det blev. Men den soul sangstemme gør hele forskellen. Og Det DUR's Mr. Soulman havde sig en A-rotation for sommeren 1991.

Delgado