Bageren

Kenneth Bager

Bageren er ukronet Godfather i dansk DJ- og klubkultur. Han starter som DJ i slut 70'erne og beskæftiger sig løbende som festarrangør, i pladebranchen og som musikskribent. Rejser Europa rundt for at spille, feste og hente inspiration. Ikke mindst i London og på Ibiza. Bageren har aldrig lagt sig fast på en musikske genre eller blot katagori, men søger altid ny og spændende musik. Lyden af i morgen og musik med den rette feeling . House is a feeling lød budskabet på en af de tidlige house-plader. Og den feeling introducerer Bageren i København omkring 1987. I august 1988 åbner han houseklubben Coma.

Hans holdning, og til tider ligefremme krav, til publikum er, at går man på klub er det for at fyre den af. Ikke noget med at være snobbet omkring musikken. Mottoet er "dress to impress" og hans temasider om klubkultur i musikmagasiner begrænser sig ikke til musik. Der lægges ligeledes vægt på tøj og personlig stil.

På radioen lader Bageren ikke musikken tale for sig selv. De enkelte plader bliver grundigt præsenteret med information som udgivelsesdato, hitlisteplacering, hvem bagmændene er og hvad de tidligere har lavet, hvem der er samplet fra, aktuelle koncerter mv.

I 1988 optræder Bageren som gæste DJ i 7'eren på Danmarks Radio P3, hvor han bla. spiller musik fra dansegulvet. Bagerens entusiasme omkring det nye spændende musik er medvirkende til at formalisere Det DUR som et egentligt musikmagasin.

I 1990 skifter Bageren til den københavnske lokalradio The Voice, der kan tilbyde ham mere sendetid. Han kommer også ind i varmen hos pladeselskabet Mega Records, hvor han opretter underafdelingen Coma Records. Første udgivelse er Kaos med Bagerens eget projekt Dr. Baker. Coma Records udgiver udenlandske kunstnere som The KLF og Shamen, der nyder stor succes med den dance-lyd, der bliver mere og mere populær. Dertil danske debutanter som Mental Generation og Miro, samt antologien Mermaid Tracks med forskellige danske kunstnere, der ikke tidligere har udgivet musik.

Bageren er særdeles aktiv på klubscenen i København og har været involveret i utallige projekter, arrangementer og DJ-optrædender. I 1990 køres klubben Baby som en afløser for Coma. Og efter Coma Records står Bageren bag selskaberne Flex og Music For Dreams. På radioen er han i 90'erne omkring The Voice i flere omgange og senest, frem til 2007, på Danmarks Radio i programmet P3 Klub.

På musikfronten kaster projektet Fragments From A Space Cadet en række hits af sig kulminerende med optræden på Roskilde Festival '07. Og så er Coma Club genlanceret som et årligt tilbagevendende klubarrangement med lidt mere af det hele.

Kenneth Bager er i juli måned 2011 vært på sit eget program på DR P6 Beat . Hverdage kl. 15.

Han har ligeledes sit eget show på Ibiza Sonica . Onsdage kl. 16. Tune in på web og smartphone app.

  • Hvilken Det DUR plade er Bageren?
  • Lil Louis French Kiss
  • Bageren har igennem tiden brugt elementer af erotik i sin musikformidling og produktion. Her var søreme et pumpende vildt total-pedal-hammer house-nummer, der klarede den sag selv. Bageren er meget optaget af ny musik og hvad der spås at blive et stort hit. French Kiss blev, som et særegent og monotont house-nummer, et stort cross-over hit. Nummeret var ligeledes nr. 1 på Det DUR's Årsliste '89.

Bageren