Street Dance Records

Street Dance Records var en pladeforretning i København og Aarhus, som var en vigtig del af miljøet for klubmusik i Danmark i mange år. Med mindre man var meget dedikeret og selv købte undergrundsplader og -CD'ere via postordre fra udenlandske forretninger, blev nærmest alt den slags musik, i årene omkring 1990, importeret og forhandlet af Street Dance. Tillige hvis det var købt i andre forretninger, for Street Dance virkede tillige som grossist for disse.

Street Dance importerede massere af musik, video, magasiner og konsolspil, der ikke var i almindelig dansk distribution. Og butikken bidrog derved til et mere mangfoldigt marked for disse produkter i et snævert marked som det danske. Butikken fik via sine kontakter promotionplader i et eller få eksemplarer til deres egen orientering. Dem solgte de ikke af, men bla. Det DUR DJ's fik lov at låne dem til udsendelse. Street Dance kan derfor takkes for at Det DUR var ekstra up-to-date med det nyeste musik.

Street Dance lukkede i 2003 efter at have set faldende omsætning år efter år. Presset af både internetets muligheder for handel hos udenlandske konkurrenter og CD-recordable og MP3 baserede afspilleres muligheder for, at DJ's, lovligt og ulovligt, kan undvære et officielt fysisk medie.

Street Dance udsendte et katalog hver måned med info om nye udgivelser, hvad der hitter, DJ charts fra engelske specialblade som Mix Mag og Record Mirror samt Street Dance' egne salgslister. Sammen med kataloget kom tillige reklamer/info-materiale om plader, arrangementer og DJ-organisationer.

Selve kataloget var skrevet i et sprog, og sammensat i en klippe-klistre stil, der ikke er set siden. Teksten var ofte noget i retning af "Det det VILDESTE!!!SKYND dig at rykke!!", "vi har ikke ret mange&kan ikke få flere", "Pumpe-damphammer-bas-direkte-fra-undergrunden", "De sidste eksemplarer sælger NU!! Herefter er det slut-prut" og "Du får kun EN chance for at få den!!!!".

Bemærk. De indscannede kataloger der her tilbydes er ikke i alle tilfælde komplette.

Street Dance Records