Public Panic

Public Panic var et undergrunds-magasin omhandlende hip-hop og housemusik tilsat en humoristisk anti-popkultur attitude og andet lir. Bag magasinet stod de to koldingensiske venner Thomas Christoffersen og Bo Fromsejer. De skrev en række artikler, pladeanmeldelser og interviews med udgangspunkt i den musik de dyrkede og historier fra miljøet, som de fik kendskab til. Af det materiale sammensatte de i 1989/90 i alt ni magasiner i klippe/klistre-stil med en række billeder og citater, som de fandt i andre musikblade mv. Hertil egne illustrationer og logoer.

Når et magasin lå færdigt blev det fotokopieret, klipset sammen og solgt igennem specialpladeforretninger og sendt til læsere, der havde tegnet abonnement hos Thomas og Bo. Læsere som blandt andet fik kendskab til Public Panic via Det DUR og 7'eren på P3, hvor bladet fik omtale, og hvor bagmændene blev interviewet om deres projekt. Og Det DUR og værterne på programmet er rigt repræsenteret i Public Panic (eksempelvis udgave 4/1989 side 6-7).

Det-dur.dk kan her præsentere samtlige Public Panic magasiner digitaliseret fra de originale layout-ark. Mange billeder og andre udklip, samt tegninger, der blev brugt til Public Panic var i farver, hvor imod de distribuerede blade var i sort/hvid kopi. Med de originale layout som kilde, er det her muligt at præsentere Public Panic med fuld kulør.

Stort tak til Thomas Christoffersen for samarbejde og udlån af Public Panic.

Public Panic