Morten Selmer

Morten Selmer er ophavsmand til hvad der fik æren af at være det sidste demobånd, der blev spillet i Det DUR. Det var i den næstsidste udsendelse d. 20. december 1991. Han havde indsendt det under projektnavnet Quite Explicit og med titlen To Have You Baby .

Morten Selmers præsenterer sin musik på følgende websteder.

Kan du fortælle, hvordan og hvornår du fik interesse for house og techno musik?

Det er med 100% sikkerhed takket være Kim Schumachers radioudsendelser fra 1985-1989, der satte gang i min interesse for elektronisk musik – deriblandt house. Jeg var en af dem der sad klinet til radioen hver mandag kl. 15:05 for at optage hans udsendelser. Hen mod slutningen spillede han mere og mere house. Blandt andet Chicago house, som virkelig satte skub i min nysgerrighed for selv at lave musik.

Hvordan kom du selv i gang med at lave musik og hvilket udstyr brugte du?

Jeg havde et stykke tid rodet med forskellige musikprogrammer til den gamle Amiga 500 hjemmecomputer og dertil anskaffet mig en meget simpel sample-anordning, så jeg kunne sample ting og sager ind i Amiga’en. Det var store sager. Men jeg købte hurtigt en Roland TR-808, TR-707, TB-303, Juno Alpha-1 og en 4-spors spolebåndoptager. Det blev fulgt op af en Ensoniq EPS-16 sampler, der senere blev skiftet ud med en Ensoniq ASR-10, som jeg i lang tid lavede min musik på. Herefter gik jeg over til kun at lave musik på computeren. Jeg har stadig min Alpha-1.

Hvilke inspirationskilder havde du?

Mine inspirationskilder kom mange steder fra fordi jeg lyttede til mange forskellige stilarter. Men for at nævne nogle stykker så fyldte Juan Atkins, Derrick May, LFO, Space Cube, Love Inc, 808 State og specielt Orbital meget for mig dengang.

Demobåndet To Have You Baby er temmelig flot produceret og stiler markant højere end mange af de øvrige demobånd, der blev spillet i Det DUR. Hvad er historien bag det nummer?

Det er jo efterhånden nogle år siden jeg lavede det. Jeg tror bare, at jeg ville lave et catchy track og samplede vokalen fra nummeret Heartbeat med Seduction. Det blev lavet på min Ensoniq EPS-16 kombineret med lidt TR-707 og selvfølgelig TB-303’eren. Så vidt jeg husker, sendte jeg det en på et kassettebånd.

Hvad var din første officielle udgivelse?

Min første udgivelse var i 1998 på pladselskabet Hypnotic Records der er et underselskab til Cleopatra Records. Det var en 12" med de to tracks Is It You? og All Is Fair . Begge tracks var derefter med på to eller tre compilations, der også blev udsendt af Hypnotic.

Du tog skridtet videre og begyndte at udgive din musik på eget pladeselskab. Hvorfor det?

For det første fordi jeg gerne ville udgive min egen musik og på den måde være uafhængig af andre. Og for det andet fordi, at jeg syntes det var et sjovt projekt at fuldføre. Det er et rent digital selskab som ligger lidt i dvale for tiden, men jeg har stadig ambitioner om at udgive musik – både min egen og andres. I 2002 blev der udgivet en compilation med titlen Launched Into Orbit med kunstnere fra Danmark, Sverige, England og USA.

Hvordan er du beskæftiget med musik i dag?

Jeg laver fortsat musik under forskellige alias. Under navnet Heliotrope laver jeg tech house/minimal og hard trance. Under Skylab Dahlia laver jeg dubstep. Under navnet Ginkgo Groover handler det om drum'n’bass og endelig Quite Explicit, som er mit techno projekt.

Har du spillet som DJ og optrådt som kunstner?

I slut 80’erne og starten af 90’erne have jeg et mobilt diskotek med en kammerat. Og i ca. 3 år var jeg medradiovært på et program ved navn Hot News, der blev sendt fra lokalradiostationen Radio Holbæk. Dertil har jeg ved forskellige lejligheder spillet som DJ til div. fester og by-arrangementer. Sidste gang var tilbage i 2003 i forbindelse med en Skylab Music-night, der blev holdt på Club Gorgeous i København i forbindelse med udgivelse af compilationen Launched Into Orbit .

Jeg lavede også nogle liveoptrædender i 1991-92 som Quite Explicit. Blandt andet til et par Peter Pedal fester, som en kammerat og jeg havde arrangeret i Holbæk, hvor også Cutfather og Ezi Cut spillede et DJ-sæt hver. Quite Explicit spillede også til en The Bug technofest, der blev afhold på Paramount i Roskilde.

Nogle mindeværdige oplevelser?

Jeg har deltaget i Love Parade i Berlin fire gange. Første gang jeg var 1990, hvor det blev afholdt på Kurfürstendamm. Jeg var med på det tyske selskab Adam & Eve’s lille bitte vogn indtil den brændte sammen. Det var super sjovt. Derefter var jeg med i 1996, 1997 og 1998. Jeg har også været med på en enkelt techno bustur til Frankfurt, for at fejre Sven Väths fødselsdag på klubben The Omen. Det var alle kæmpe oplevelser.